Οι εισαγγελικές Αρχές απέσυραν όλες τις κατηγορίες σε βάρος του Τζάσι Σμόλετ, εκ των πρωταγωνιστών της σειράς Empire. Ο 36χρονος ηθοποιός είχε κατηγορηθεί για ψευδή καταγγελία ότι έπεσε θύμα ρατσιστικής και ομοφοβικής επίθεσης.

Οι δικηγόροι του Σμόλετ, ανακοίνωσαν ότι όχι μόνο αποσύρθηκαν οι κατηγορίες, αλλά καθάρισε και το ποινικό μητρώο του πελάτη τους. Επέμειναν δε ότι «ο Τζάσι δέχτηκε επίθεση από δύο πρόσωπα που δεν κατάφερε να ταυτοποιήσει στις 29 Ιανουαρίου».

Πριν από δύο εβδομάδες, ενώπιον δικαστηρίου του Σικάγο, ο 36χρονος ηθοποιός είχε δηλώσει αθώος για την κατηγορία της ψευδούς καταγγελίας στην αστυνομία. Σήμερα επέμεινε ότι έλεγε την αλήθεια από την πρώτη ημέρα.

Ο Σμόλετ υποστήριζε ότι δύο μασκοφόροι του επιτέθηκαν ενώ επέστρεφε στο σπίτι του,  φώναξαν ρατσιστικά και ομοφοβικά συνθήματα, τον περιέλουσαν με χλωρίνη, τον ξυλοκόπησαν και του πέρασαν μια θηλιά στον λαιμό. Ισχυριζόταν ότι μπόρεσε μόνο να διακρίνει ότι ο ένας από τους δύο ήταν λευκός, επειδή έβλεπε το δέρμα γύρω από τα μάτια του. 

Η αστυνομία του Σικάγο, όμως, δεν πείστηκε από την καταγγελία. Αντιθέτως, τον κατηγόρησε ότι επειδή ήταν δυσαρεστημένος με την καριέρα του προσέλαβε ο ίδιος τούς δύο άνδρες για να του επιτεθούν και τους πλήρωσε 3.500 δολάρια. Πρόκειται για δύο αδελφούς, ο ένας εκ των οποίων είχε εργαστεί παλαιότερα για τη σειρά Empire.