Η Τερέζα Μέι ετοιμάζεται να καθυστερήσει για δεύτερη φορά την ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ένα μήνα πριν η Βρετανία, όπως είναι προγραμματισμένο, θα εγκαταλείψει την ΕΕ. Πρόκειται για μια κίνηση που οι υπουργοί πιστεύουν ότι σημαίνει πως η επέκταση του άρθρου 50 είναι πλέον αναπόφευκτη.

Από το γραφείο της Μέι άφησαν να εννοηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη ότι η ψηφοφορία δεν θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, όπως έχει προγραμματιστεί, επειδή η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν θα έχει επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία της εγκαίρως.

Η ψηφοφορία τώρα ετοιμάζεται να πάει στο κοινοβούλιο την εβδομάδα που ξεκινάει από τις 25 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία από πολλούς βουλευτές που φοβούνται ότι αυξάνεται ο κίνδυνος να μην υπάρξει τελικά συμφωνία.

Από την πλευρά της κυβέρνησης φοβούνται πως ο Τζον Μπέρκοου, ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου, θα μπορούσε να επιχειρήσει να υπονομεύσει τα σχέδια της κυβέρνησης και να την αναγκάσει να διεξαγάγει την ψηφοφορία νωρίτερα.

Ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου είπε στην Telegraph ότι η επόμενη εβδομάδα είναι πλέον πολύ κοντά και δεν υπάρχει χρόνος για να διεξαχθεί ψηφοφορία για τη συμφωνία της Μέι.

«Δεν είμαστε ακόμα στο σωστό σημείο με τη διαπραγμάτευση», είπε ο υπουργός. «Από την πλευρά της ΕΕ, δεν έχει ξεκινήσει καν. Η Τερέζα Μέι δεν έχει ακόμη μεταβεί στις Βρυξέλλες».