Η χθεσινή σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τα μικρασιατικά παράλια βόρεια της Λέσβου 52 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Μυτιλήνης και εστιακό βάθος τα 28.9 χιλιόμετρα δεν προκάλεσε ζημιές στη Λέσβο. 

Ωστόσο στην περιοχή του 'Αϊβατζικ της Τουρκίας, απέναντι από τη βόρεια Λέσβο, όπου ήταν και το επίκεντρο του σεισμού, 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ σημειώθηκαν πολλές καταρρεύσεις αγροικιών, παλιών σπιτιών και μιναρέδων σε τζαμιά.

Σημειώνεται ότι με επίκεντρο στην ίδια περιοχή υπήρξε μια έντονη σεισμική διεργασία στο διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου του 2017. Πάντως όπως υποστηρίζουν ειδικοί καμία σχέση δεν έχει το ρήγμα αυτό, με εκείνο που έδωσε τον καταστροφικό σεισμό της Βρίσας τον Ιούλιο του 2017.

Τον χθεσινό σεισμό ακολούθησε έντονη μετασεισμική δραστηριότητα με πάνω από 50 μετασεισμούς, έντασης ενός έως και 3,3 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος. Το γεγονός αυτό κάνει τους ειδικούς να θωρούν ότι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται κανονικά και το φαινόμενο βαίνει προς εκτόνωση.

Δείτε τα βίντεο: