Ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ ζήτησε σήμερα δημόσια συγνώμη από τον Βέρνον Άνσγουορθ, βρετανό σπηλαιολόγο ο οποίος βοήθησε στην διάσωση των παιδιών στην Ταϊλάνδη που ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει μερικές ημέρες πριν σε tweet «παιδόφιλο»

Ο Άνσγουορθ είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι σκεφτόταν να καταθέσει αγωγή κατά του Μασκ. Ωστόσο, δύο ημέρες αργότερα, ο Μασκ εξήγησε ότι ήταν εκτός εαυτού όταν έκανε τον χαρακτηρισμό, καθώς ο Άνσγουορθ είχε χαρακτηρίσει «πράξη δημοσίων σχέσεων» το μίνι υποβρύχιο, το οποίο είχε στείλει ο Μασκ για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των παιδιών. «Δεν πρόκειται αυτό το πράγμα να λειτουργήσει», είχε πει τότε ο Άνσγουορθ. 

Ο Μασκ αναδίπλωσε σήμερα δηλώνοντας ότι «τα σχόλιά του προς το πρόσωπό μου, δεν δικαιολογούν την αντίδρασή μου εναντίων του και γι' αυτό ζητώ συγνώμη». 

Το υποβρύχιο που στάθηκε η αφορμή για να ξεσπάσει η κόντρα του Μασκ με τον Άνσγουορθ, «ρυμουλκείται» από δύτες, ζυγίζει περίπου 40 κιλά και θα χρησιμοποιούνταν για να μεταφέρει κάθε φορά ένα παιδί από το σπήλαιο Tham Luang. Το υποβρύχιο ονομάστηκε «Αγριογούρουνο» από το όνομα της ποδοσφαιρικής ομάδας των παιδιών «Wild Boars». «Θα το αφήσω εδώ για την περίπτωση που χρειαστεί στο μέλλον. Η Ταϊλάνδη είναι πραγματικά όμορφη», είπε ο Έλον Μασκ.