«Αποκρουστικό» χαρακτήρισε το ηχογραφημένο υλικό από τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, Σαουδάραβας αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών που το άκουσε σοκαρίστηκε, σύμφωνα με τον Ερντογάν ο οποίος επιμένει ότι η δολοφονία διατάχτηκε από τα «ανώτερα επίπεδα» της κυβέρνησης του Ριάντ.

«Πες στο αφεντικό σου»

Σύμφωνα με τους New York Times, λίγο μετά τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, μέλος της ομάδας των 15 Σαουδαράβων πρακτόρων που εστάλησαν στην Κωνσταντινούπολη για να σκοτώσουν τον 59χρονο δημοσιογράφο, τηλεφώνησε σε ανώτερό του.

Ο άνθρωπος αυτός, όπως έχει καταγραφεί στα ηχητικά ντοκουμέντα, ακούγεται να λέει στον συνομιλητή του: «πες στο αφεντικό σου». Η φράση αυτή βρίσκεται στο ηχητικό που οι τουρκικές αρχές έδωσαν πριν μερικές εβδομάδες στην διευθύντρια της CIA, Τζίνα Χάσπελ.

Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ θεωρούν ότι αυτό είναι η πιο ισχυρή απόδειξη πως ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν συνδέεται άμεσα με τη δολοφονία Κασόγκι.

Ο άνθρωπος που έκανε το τηλεφώνημα (πιθανότατα σε κάποιον συνεργάτη του Σαλμάν) ήταν, σύμφωνα με τους New York Times, ο Μαχέρ Αμπντουλαζίζ Μουτρέμπ, ένας από τους σωματοφύλακες του πρίγκιπα, που συχνά ταξιδεύει μαζί του. Το τηλεφώνημα έγινε στα αραβικά. Όπως αναφέρουν οι New York Times, αν και η μεταφράσεις από τα αραβικά μπορεί να διαφέρουν, άνθρωποι που ενημερώθηκαν για το τηλεφώνημα υποστηρίζουν ότι ο Μουτρέμπ είπε επίσης ότι «η πράξη έγινε».

Σύμφωνα με την Sabah, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ο Τζαμάλ Κασόγκι είπε: «πνίγομαι, βγάλτε μου τη σακούλα από το κεφάλι, είμαι κλειστοφοβικός»