Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάσεξ αργά το βράδυ της Παρασκευής για τα drone που προκαλούν χάος εδώ και τρεις ημέρες στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου.

Η βρετανική αστυνομία έχει καταρτίσει μια λίστα πιθανών υπαιτίων του περιστατικού με τα drones και σύμφωνα με την Telegraph, ο δράστης πετούσε το drone γύρω από το κτήριο του αεροδρομίου και άναβε τα φώτα της συσκευής.

Μια περιγραφή από αυτόπτες μάρτυρες του drone θα επιτρέψει σε ειδικούς να καθορίσουν το μοντέλο αυτού.

Το Gatwick επαναλειτούργησε το πρωί της Παρασκευής έπειτα από περισσότερες από 36 ώρες ταλαιπωρίας για χιλιάδες επιβάτες αλλά το απόγευμα υπήρξε νέα σύντομη διακοπή. Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, παρέμεινε κλειστό από το βράδυ της Τετάρτης, όταν δύο drones εντοπίστηκαν να πετούν στην περιοχή. Οι πτήσεις διεκόπησαν για έξι ώρες, από τις 9 το βράδυ, το αεροδρόμιο άνοιξε ξανά για περίπου 45 λεπτά, αλλά αναγκάστηκε να διακόψει ξανά στις 3:45 μετά τα μεσάνυχτα, (τοπική ώρα). Λίγο πριν από τις 10 το πρωί της Πέμπτης, το αεροδρόμιο του Gatwick πόσταρε στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter πως οι πτήσεις παραμένουν καθηλωμένες, ενημερώνοντας τους επιβάτες να μην ξεκινούν για τον αερολιμένα, προτού ενημερωθούν αναφορικά με την πτήση τους από τις αεροπορικές εταιρείες. Το τελευταίο drone της ημέρας εθεάθη γύρω στις 14:15 το μεσημέρι (τοπική ώρα) και το αεροδρόμιο επαναλειτούργησε με πολλά προβλήματα και τεράστιες καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις το πρωί της Παρασκευής.