Παραδόθηκε στην αστυνομία μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις ο δράστης της ομηρίας και μέλος της μαφίας της Καλαβρίας, Φραντσέσκο Αμάτο, που κρατούσε ομήρους σε ταχυδρομείο της πόλης της βόρειας Ιταλίας Ρέτζιο Εμίλια.

Οι καραμπινιέροι ενημέρωσαν ότι ο Αμάτο παραδόθηκε με την βούληση του μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση και ότι οι όμηροι είναι καλά στην υγεία τους. 

Οι διαπραγματευτές επέμειναν στις συνομιλίες τους με τον μαφιόζο στο ότι οι υπάλληλοι δεν είχαν καμία ευθύνη για την καταδίκη του σε δεκαεννέα χρόνια φυλάκισης για μαφιόζικη δράση, και ότι έπρεπε να τους αφήσει ελεύθερους. Μιλώντας με τους καραμπινιέρους επέμεινε ότι θεωρεί άδικη την καταδίκη του και ζήτησε να συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι για να μιλήσουν για τη ριζοσπαστικοποίηση ισλαμιστών εξτρεμιστών στις ιταλικές φυλακές.

Ο Αμάτο εισέβαλε το πρωί στο ταχυδρομείο, κράτησε όμηρους τους υπαλλήλους αλλά επέτρεψε στους πελάτες να απομακρυνθούν. Πρόσφατα, είχε καταδικαστεί σε 19 χρόνια κάθειρξης, αλλά οι καραμπινιέροι δεν μπόρεσαν να τον μεταφέρουν στην φυλακή, διότι ο μαφιόζος εγκατέλειψε την περιοχή στην οποία διέμενε.