Στις 18 Ιανουαρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε φωτογραφηθεί ενώ του χορηγείτο η δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. 

Ο πρωθυπουργός εμβολιάστηκε μπροστά στις κάμερες, παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα, στο Νοσοκομείο «Αττικόν». Ωστόσο, αυτό που τράβηξε την προσοχή των πολιτών, ήταν η επιλογή του να εμφανιστεί μόνο με γαλάζιο πουκάμισο, το οποίο φυσικά έπρεπε να ξεκουμπώσει για να εμβολιαστεί. Πέραν του σχετικού «χαμού» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού συνοδεύτηκε από πλήθος σχολίων σε βρετανικές εφημερίδες, οι οποίες σε άρθρα τους τον συνέκριναν με τον ηθοποιό Τομ Σέλεκ 

Ένας αρθρογράφος των Times έκανε λόγο για «στριπτίζ ρεαλιστικής πολιτικής», ενώ η Evening Standard σημείωσε ειρωνικά: «Πραγματικά δεν είχαμε συνειδητοποιήσει πόσο χρειαζόμασταν τον Μητσοτάκη και το σφιχτό, μαυρισμένο του σώμα. Σε έναν πανδημικό κόσμο όπου το ποστ του εμβολίου στο Instagram έχει μετατραπεί στο απόλυτο σύμβολο στάτους, ο Μητσοτάκης έγινε ο πήχης που πρέπει κανείς να ξεπεράσει».

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο Μπρένταν Κλαρκ-Σμιθ, ο 40χρονος βουλευτής από το Μπάσετλο, κατάφερε να περάσει αυτόν τον πήχη. Όχι μόνο επειδή πόζαρε όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά κυρίως διότι κατάφερε να προκαλέσει μεγαλύτερο «θόρυβο» για τον εμβολιασμό του σε σχέση με τον Έλληνα πρωθυπουργό. 

Ο Βρετανός βουλευτής εμβολιάστηκε την Παρασκευή (22/1) μετά την ολοκλήρωση μιας βάρδιας εθελοντισμού στο κέντρο εμβολιασμού του Νοσοκομείου Ρέτφορντ. Προς το παρόν, οι εμβολιασμοί προσφέρονται σε άτομα στις τέσσερις πρώτες ομάδες προτεραιότητας: άνω των 80 ετών, άνω των 70 ετών, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πρώτης γραμμής και οι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά κλινικά ευάλωτοι.

Ο Κλαρκ-Σμιθ, ο οποίος εξελέγη το 2019, δήλωσε ότι η δόση που του χορηγήθηκε είχε ξεμείνει από το απόθεμα της ημέρας και γι'αυτό αποφεύχθηκε περιττή σπατάλη.

Σε δημοσίευση στη σελίδα του στο Facebook την Παρασκευή ανέφερε: «Περίπου 500 άνθρωποι εμβολιάζονται κάθε μέρα και ήταν πολύ ενθαρρυντικό να δούμε τις προσπάθειες του προσωπικού να βεβαιωθεί ότι όλες οι δόσεις της ημέρας εξαντλήθηκαν και δεν πετάχτηκαν. Μου ζητήθηκε να εμβολιαστώ ως εθελοντής. Πολλοί άνθρωποι με ρώτησαν για την ασφάλεια των εμβολίων και πάντα είπα ότι η οικογένειά μου και εγώ δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να το κάνουμε. Όλη η οικογένειά μου είχε κορονοϊό τον Μάρτιο. Κάποιοι πρότειναν ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να τα δοκιμάσουν πρώτοι, αν και είναι συνήθως οι ίδιοι άνθρωποι που στη συνέχεια λένε ότι οι πολιτικοί έχουν προνομιακή μεταχείριση, οπότε υποθέτω ότι είναι δύσκολο να βγάλουμε άκρη.»

Ο Κλαρκ-Σμιθ δημοσίευσε επίσης μια σειρά φωτογραφιών από την ημέρα του εμβολιασμού του, συμπεριλαμβανομένης εκείνης ενός εργαζομένου στον τομέα της υγείας που του χορηγεί την ένεση.

Ο Σάιμον Γκριβς, ηγέτης των Εργατικών του Περιφερειακού Συμβουλίου του Μπάσετλο, επέκρινε τον συντηρητικό βουλευτή, γράφοντας στο Twitter: «Χθες ένας 40χρονος γέρος προσφέρθηκε εθελοντικά σε ένα τοπικό κέντρο εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Ο άνθρωπος αυτός εμβολιάστηκε παρά τα χιλιάδες άτομα που υπήρχαν στη λίστα προτεραιότητας της κυβέρνησης και εξακολουθούν να περιμένουν με αγωνία και υπομονή.»

Διαβάστε ακόμα:

Κικίλιας για εμβολιασμούς: Χαιρόμαστε που υλοποιείται ένα τεράστιο υγειονομικό σχέδιο 

Συνελήφθη γιατρός νοσοκομείου της Αττικής για «φακελάκι»