Στη σύλληψη ενός άντρα και μιας γυναίκας που φέρεται να εμπλέκονται στο περιστατικό με τα drones που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου, γεγονός που προκάλεσε επί τρεις ημέρες χάος στο δεύτερο μεγαλύτερο βρετανικό αερολιμένα.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν αργά χθες το βράδυ και οι δύο συλληφθέντες, ένας 47χρονος και μια 54χρονη, είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. 

Οι συλληφθέντες παραμένουν υπό κράτηση ως ύποπτοι για παρακώλυση υπηρεσιών της πολιτικής αεροπορίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η αστυνομία ήδη από το πρωί είχε καταρτίσει μια λίστα πιθανών υπαιτίων του περιστατικού με τα drones και λίγο αργότερα προέβη στη σύλληψη των συγκεκριμένων ατόμων. Να σημειωθεί δε ότι μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το περιστατικό, το οποίο οδήγησε στην ματαίωση ή στην εκτροπή περίπου 1.000 πτήσεων και επηρέασε 140.000 επιβάτες μέσα σε διάστημα τριών ημερών.

Το Gatwick επαναλειτούργησε το πρωί της Παρασκευής έπειτα από περισσότερες από 36 ώρες ταλαιπωρίας για χιλιάδες επιβάτες αλλά το απόγευμα υπήρξε νέα σύντομη διακοπή. Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, παρέμεινε κλειστό από το βράδυ της Τετάρτης, όταν δύο drones εντοπίστηκαν να πετούν στην περιοχή. Οι πτήσεις διεκόπησαν για έξι ώρες, από τις 9 το βράδυ, το αεροδρόμιο άνοιξε ξανά για περίπου 45 λεπτά, αλλά αναγκάστηκε να διακόψει ξανά στις 3:45 μετά τα μεσάνυχτα, (τοπική ώρα). Λίγο πριν από τις 10 το πρωί της Πέμπτης, το αεροδρόμιο του Gatwick πόσταρε στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter πως οι πτήσεις παραμένουν καθηλωμένες, ενημερώνοντας τους επιβάτες να μην ξεκινούν για τον αερολιμένα, προτού ενημερωθούν αναφορικά με την πτήση τους από τις αεροπορικές εταιρείες. Το τελευταίο drone της ημέρας εθεάθη γύρω στις 14:15 το μεσημέρι (τοπική ώρα) και το αεροδρόμιο επαναλειτούργησε με πολλά προβλήματα και τεράστιες καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις το πρωί της Παρασκευής.