Τα τρέιλερ για ένα βιντεοπαιχνίδι που εξελίσσεται σε ένα ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, αφού δείχνουν πως οι παίκτες που θα το επιλέγουν θα γίνονται μέλη των φρουρών και θα επιλέγουν ποιους κρατούμενους επιθυμούν να στείλουν στους θαλάμους αερίων.

Ο κατασκευαστής του παιχνιδιού, Alien Games, κυκλοφόρησε τρέιλερ για το «κόστος ελευθερίας» (Cost of Friedom), όπως λέγεται το παιχνίδι στο YouTube, όπου είχαν περισσότερα από 15.000 views σε διάστημα δύο μηνών, προκαλώντας περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με την αστυνόμευση του αντισημιτικού περιεχομένου του ιστότοπου που ανήκει στην Google.

Ο προγραμματιστής παιχνιδιών κατέβασε τα βίντεο από το YouTube χθες Πέμπτη, λέγοντας σε μια δήλωση του ότι ήταν «αναγκασμένος» να σταματήσει την παραγωγή του παιχνιδιού μετά από την «παραπληροφόρηση» των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Οι δημιουργοί είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο στην πλατφόρμα παιχνιδιών Steam. Το βίντεο παρουσίασης του παιχνιδιού πάντως έχει αναρτηθεί σε άλλους λογαριασμούς: