Επανάληψη της δίκη του θα ζητήσει ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ο Μεξικανός βαρόνος των ναρκωτικών που κρίθηκε πρόσφατα ένοχος για σωρεία αδικημάτων και είναι αντιμέτωπος με την ποινή ισόβιας κάθειρξης,  αφού ένας από τους ενόρκους παραδέχηκε ότι δεν τηρούσαν τις οδηγίες του δικαστή.

Ο Γκουσμάν κρίθηκε ένοχος στις 12 Φεβρουαρίου για διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και άλλες κατηγορίες. Αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης, χωρίς τη δυνατότητα αναστολής.

Ο δικαστής Μπράιαν Κόγκαν είχε δώσει οδηγίες στους ενόρκους να μην διαβάζουν τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης για την υπόθεση, ούτε να τη συζητούν μεταξύ τους στους τρεις μήνες που διήρκεσε η εκδίκαση. Ωστόσο, ένας ένορκος, που δεν κατονομάστηκε, είπε στο Vice News ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συνήθιζαν να διαβάζουν τις αναρτήσεις που έκαναν οι δημοσιογράφοι στο Twitter. Πολλοί ένορκοι μάλιστα είπαν ψέματα όταν ο δικαστής τους ρώτησε ευθέως αν είχαν διαβάσει συγκεκριμένα άρθρα σχετικά με την υπόθεση.

Στο πλαίσιο των ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας που είχαν ληφθεί στη δίκη αυτή, οι ένορκοι μεταφέρονταν καθημερινά από και προς το δικαστήριο από ένοπλους αστυνομικούς και τα ονόματά τους δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα. Οι εισαγγελείς τόνισαν ότι τα μέτρα αυτά ήταν αναγκαία επειδή ο Ελ Τσάπο ήταν γνωστό ότι εκφόβιζε τους μάρτυρες κατηγορίας.