Η βλάστηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι περίπου στο 13% και ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι κοντά στο 37%, επομένως το πράσινο στη Βρετανία δεν είναι τόσο όσο θα έπρεπε.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το εξηγούν αυτό, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι το ξύλο ήταν πάντα ένα πολύτιμο οικοδομικό υλικό. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή σπιτιών, επίπλων καθώς και πλοίων.

«Κατά τη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, μεγάλο μέρος του πολύτιμου δάσους μας χάθηκε επειδή ήταν τόσο δύσκολο να εισαχθούν υλικά, οπότε έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε αυτό που είχαμε. Σήμερα, οι πόλεις αυξάνουν ολοένα και περισσότερο τις πράσινες ζώνες τους καθώς όλο και περισσότεροι από εμάς χρειάζονται μέρη για να ζήσουν.

Αλλά δεν είναι μόνο το συναίσθημα που μας κάνει να θέλουμε να δούμε περισσότερα δέντρα στη Βρετανία. Εκτός από τη δασική γη που είναι ένα ελκυστικό μέρος για να περνάμε το χρόνο μας, υπάρχει επίσης ένα πρακτικό όφελος που προέρχεται από τα δέντρα» αναφέρει μέλος της οργάνωσης Woodland Trust.

«Ήρθε η ώρα να παλέψουμε» προσθέτει.

Η κίνηση αυτή είναι μια πρωτοβουλία της φιλανθρωπικής οργάνωσης διατήρησης δασικών εκτάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου Woodland Trust και στόχος της είναι να κινητοποιήσει 1 εκατομμύριο ανθρώπους, οι οποίοι θα υποσχεθούν ότι θα φυτέψουν από ένα δέντρο στις 30 Νοεμβρίου για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα.

Η Woodland Trust θα ηγηθεί του αγώνα με τη διοργάνωση δημόσιας δενδροφύτευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 30 Νοεμβρίου. Θα υπάρξει τουλάχιστον μία εκδήλωση στη Βόρεια Ιρλανδία, τη Σκωτία και την Ουαλία και τουλάχιστον πέντε εκδηλώσεις στην Αγγλία.

Πηγή: Mirror