Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται τριάντα τραυματίες, εκ των οποίων οι έξι είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν υπό αδιευκρίνιστες, ακόμα, συνθήκες, λεωφορείο με περίπου 50 επιβάτες ανατράπηκε 10 χιλιόμετρα έξω από τα Σκόπια. Το μοιραίο λεωφορείο είχε ξεκινήσει από τα Σκόπια με προορισμό την πόλη Γκόστιβαρ. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται ακόμη από τις αρμόδιες αρχές.

Το υπουργικό συμβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας, που συνεδρίασε εκτάκτως χθες (Τετάρτη) το βράδυ, κήρυξε διήμερο εθνικό πένθος στην χώρα τη 14η και 15η Φεβρουαρίου.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το δυστύχημα: «Δύσκολη νύχτα, γεμάτη τεράστιο πόνο και θλίψη. Δεν έχω λόγια που θα μπορούσαν να απαλύνουν τον πόνο των οικογενειών που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα απόψε σε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα».

Συλλυπητήρια από την Ελλάδα

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, τηλεφώνησε στον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ για να του εκφράσει τα βαθιά συλλυπητήρια του.

Το πρωί της Πέμπτης (14.02.2019), το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτηση στο Τwitter εκφράζει βαθιά λύπη για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον αυτoκινητόδρομο Σκοπίων-Τετόβου, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη προς τον λαό και την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο Σκοπίων-Τετόβου. Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων και τους οικείους τους. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη στον λαό και την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας» αναφέρει στην ανάρτησή του το υπουργείο Εξωτερικών.