Μια δικηγόρο τουρκικής καταγωγής και το δυο ετών παιδί της, απειλούσε ο ακροδεξιός πυρήνας που είχε σχηματιστεί στην αστυνομία της Φρανκφούρτης από πέντε αξιωματικούς, τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα. Οι σχετικές αποκαλύψεις της «Frankfurter Neue Presse» έχουν προκαλέσει αντιδράσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα.

Οι πέντε αξιωματικοί της Αστυνομίας στην Φρανκφούρτη, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την Υπηρεσία τους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ειδική έρευνα σε βάρος τους. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα μέλη της ομάδας αντάλλασσαν μεταξύ τους φωτογραφίες ναζιστικών σύμβολων μέσω της εφαρμογής WhatsApp, ενώ σε μήνυμά τους με φαξ προς την τουρκικής καταγωγής δικηγόρο Σεντά Μπασάι-Γιλντίζ, η οποία είχε υπερασπιστεί ύποπτους για ισλαμιστική παραστρατιωτική δράση, απειλούσαν την ίδια και την δύο ετών κόρη της, αποκαλώντας τες «άθλια τουρκικά γουρούνια» και καλώντας τες να εγκαταλείψουν την Γερμανία «όσο ακόμη μπορούν». Το μήνυμα έφερε την υπογραφή «NSU 2.0», παραπέμποντας στην τρομοκρατική οργάνωση του Εθνικού Σοσιαλιστικού Υπόγειου Ρεύματος, η οποία ευθύνεται για τις δολοφονίες επτά Τούρκων κι ενός Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία.

Η κυρία Μπασάι-Γιλντίζ, η οποία εκπροσωπούσε και κάποιες από τις οικογένειες των θυμάτων του NSU, δήλωσε ότι λαμβάνει συχνά ανάλογες απειλές, θορυβήθηκε ωστόσο ιδιαίτερα από την συγκεκριμένη, λόγω των αναφορών στην κόρη της και στην διεύθυνση της κατοικίας της. Κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνα, στην διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε ο εν λόγω πυρήνας στους κόλπους της.

Στις αποκαλύψεις αντέδρασαν άμεσα όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την επίδειξη μεγαλύτερης προσοχής από τα σώματα ασφαλείας.