Τις απειλές του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για εισβολή στην Ελλάδα, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας επικαλείται η βρετανική εφημερία «Εξπρές» σε δημοσίευμα με τίτλο: «3ος παγκόσμιος πόλεμος – Τούρκος πολιτικός απειλεί να εισβάλει σε 18 ελληνικά νησιά»,

Η εφημερίδα επαναλαμβάνει ότι ο κ.. Κιλιντσάρογλου έχει πει πως αν κερδίσει τις εκλογές το 2019, θα κάνει εισβολή στην Ελλάδα «για να πάρει πίσω τα 18 νησιά που κατέχουν οι Έλληνες» (σσ τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου). 

Όπως είπε, θα γίνει όπως έγινε η εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Τις εμπρηστικές δηλώσεις Κιλιντσάρογλου υποστήριξε η ακροδεξιά βουλευτής Μεράλ Ακσενέρ, η οποία επίσης είναι υπέρ της εισβολής στην Ελλάδα

«Ό,τι πρέπει να γίνει, θα γίνει», έγραψε στο Twitter.

Όπως αναφέρει η Express, η συζήτηση ανάβει ξανά σε μια στιγμή που ο Ερντογάν έχει ανοιχτές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αφρλίν της Συρίας.

Επικαλείται και τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν για κάποιους που κάνουν λάθος εκτιμήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το άρθρο της ιστοσελίδας αναφέρει επίσης ότι ο «Ο κ. Ερντογάν επιθυμεί να ξαναζήσει τις ημέρες δόξας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, επίσης γνωστή ως Τουρκική Αυτοκρατορία, και υπαινίχθηκε ότι θα μπορούσε να πάρει πίσω κάποια από τα εδάφη που χάθηκαν όταν αυτή κατέρρευσε στις αρχές του εικοστού αιώνα».