Ποινή φυλάκισης 15 ετών επιβλήθηκε σε έναν 71χρονο ψυχολόγο στη Γαλλία για βιασμό τριών ασθενών του.

Ο Μορίς Μουλέ (του είχε ήδη απαγορευτεί να ασκεί το επάγγελμά του) ακολουθούσε τη μέθοδο της Σωματικής Ψυχοθεραπείας και κρίθηκε ένοχος για «βιασμό που διαπράττεται από πρόσωπο που καταχράται την εξουσία του» σε βάρος τριών γυναικών ηλικίας σήμερα 30, 33 και 53 ετών. 

Ο ψυχολόγος είχε καταδικαστεί το 2009 σε φυλάκιση πέντε ετών για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης και του είχε απαγορευτεί να ασκεί το επάγγελμα. Είχε ήδη βεβαρημένο ποινικό μητρώο: μια καταδίκη 12 ετών κάθειρξης το 1996 για βιασμό. Το 2014 καταδικάστηκε και πάλι, αυτή τη φορά σε φυλάκιση τριών ετών, για σεξουαλική επίθεση.

Όλα τα θύματά του ήταν ασθενείς τις οποίες δεχόταν στο γραφείο του, στο Μπουργκ-λα-Ρεν και ο 71χρονος παραδέχτηκε ότι οι χειρονομίες του ήταν «ανάρμοστες». «Αλλά εκείνη την εποχή δεν το γνώριζα. Λυπάμαι, ζητώ πραγματικά συγγνώμη», πρόσθεσε.

Δύο από τα θύματα περιέγραψαν στο δικαστήριο ότι στο πλαίσιο της «θεραπείας» τους ο Μουλέ τις υποχρέωνε να γδυθούν και τις χάιδευε. Κατά τη διάρκεια της δίκης του ο πρώην θεραπευτής δικαιολογήθηκε υποστηρίζοντας ότι όταν ήταν παιδί είχε αιμομικτική σχέση με την αλκοολική μητέρα του, χωρίς να επεκταθεί περισσότερο.