Ρουκέτα που εβλήθη στην πόλη Μπιρ Σέβα στα νότια του Ισραήλ είχε σαν αποτέλεσμα αντίποινα της Πολεμικής Αεροπορίας η οποία πλήττει στόχους στη Λωρίδα της Γάζας. Από τις αεροπορικές επιθέσεις σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 10. 

Η επίθεση με ρουκέτα είναι η πρώτη μετά από αρκετές εβδομάδες και πλέον εκφράζονται φόβοι για αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

«Στις 04:00, οι Ισραηλινοί στην πόλη Μπιρ Σέβα έσπευσαν στα καταφύγια μετά την εκτόξευση μιας ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός μέσω Twitter.

«Θα υπερασπιστούμε τον ισραηλινό άμαχο πληθυσμό», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα, όπως πράττει συστηματικά σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Μια ρουκέτα έπληξε την πόλη Μπιρ Σέβα πριν από λίγο προκαλώντας ζημιές», ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία σε μήνυμά της, χωρίς να διευκρινίσει πόσο εκτεταμένες ήταν αυτές οι ζημιές, ή τι ακριβώς επλήγη.

Η Μπιρ Σέβα βρίσκεται περίπου σαράντα χιλιόμετρα ανατολικά της Γάζας.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, η ρουκέτα έπεσε στο σπίτι όπου διαμένει μια οικογένεια με τρία παιδιά. Κανένα από τα μέλη της δεν τραυματίστηκε, αλλά τους προσφέρεται ψυχολογική υποστήριξη διότι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εκτοξεύθηκε επίσης άλλη μια ρουκέτα, αλλά προς την κατεύθυνση της θάλασσας.

Είναι άγνωστο ακόμη μέλη ποιας οργάνωσης εκτόξευσαν τη ρουκέτα, αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση καθιστά πάντα υπεύθυνη τη Χαμάς για ό,τι συμβαίνει στον θύλακα υπό τον έλεγχό της και πλήττει συστηματικά θέσεις του ισλαμιστικού κινήματος σε αντίποινα.

Την Τρίτη, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν υποστήριξε ότι είναι ανάγκη να καταφερθεί ένα εξαιρετικά «σκληρό πλήγμα» στη Χαμάς στη Γάζα, σημειώνοντας ότι την απόφαση δεν θα τη λάβει ο ίδιος, αλλά το συμβούλιο ασφαλείας της κυβέρνησης, που συνεδριάζει σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως το Σαββατοκύριακο μία Παλαιστίνια σκοτώθηκε καθώς τη λιθοβόλησαν ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητο με το σύζυγο και τα δύο παιδιά της ενώ νωρίτερα τρεις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλου.