Στην σύλληψη ενός εκ των ηγετών του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων, προχώρησε χθες η γαλλική αστυνομία, με αφορμή την διοργάνωση μιας διαδήλωσης, η οποία δεν είχε ανακοινωθεί στις αρχές.  Η σύλληψη, δείχνει πιθανότατα την διάθεση της γαλλικής κυβέρνησης, να σκληρύνει την στάση της απέναντι στο κίνημα, καθώς έχει προχωρήσει στο μέγιστο των παροχών που θα μπορούσε. 

O Ερίκ Ντρουέ, ένας οδηγός φορτηγού έχει ήδη ανοιχτούς λογαριασμούς με την Δικαιοσύνη καθώς τον ερχόμενο Ιούνιο θα δικαστεί για... οπλοκατοχή, καθώς σε προηγούμενη διαδήλωση είχε συλληφθεί να κρατά ένα ξύλο. Ο Ντρουέ συνελήφθη ενώ κατευθυνόταν προς το Σανζ Ελιζέ, όπου βρίσκονταν ήδη συγκεντρωμένοι διαδηλωτές με κίτρινα γιλέκα. 

Οι ίδιοι υποστήριξαν πως θα άναβαν απλά κεριά, για όλους τους τραυματίες κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Ο δικηγόρος του Ντρουέ μίλησε για εντελώς αδικαιολόγητη σύλληψη. Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, υπερασπίσθηκε τη σύλληψη, τονίζοντας «Ονομάζεται σεβασμός του νόμου... Είναι φυσιολογικό όταν παρανομείς, να αντιμετωπίζεις τις συνέπειες».