Στο γνωστό επιθετικό του ύφος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εμφανίστηκε και πάλι ο σύμβουλος του Ερντογάν για οικονομικά ζητήματα, Γιγκίτ Μπουλούτ.

Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Star, ο κ. Μπουλούτ σημείωσε μεταξύ πολλών άλλων ότι: «Κάποιος θα ήλπιζε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία θα γίνουν «καλύτεροι φίλοι, καλές γειτονικές χώρες», αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Όχι εξαιτίας μας, αλλά λόγω της Ελλάδας», δήλωσε ο Μπουλούτ, προειδοποιώντας ότι μια ναυμαχία μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού θα καταλήξει σε μια στρατιωτική καταστροφή για την Ελλάδα, «δεδομένης της σχετικής δύναμης του τουρκικού στρατού».

Κατηγόρησε δε την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ για βρώμικο πόλεμο στη Μεσόγειο.

Μάλιστα μίλησε και για παρενόχληση του Barbaros που «εξέθεσε τρεις χώρες».

Υπενθυμίζεται ότι για τη πορεία του Barbaros, έχει εκδοθεί NAVTEX από τον τουρκικό σταθμό  Αττάλειας, κάτι για το οποίο έχει κάνει διάβημα το ελληνικό ΥΠΕΞ.

«Ενώ τα ισραηλινά drone Ηeron κοιμόντουσαν την Πέμπτη, το Τουρκικό Ναυτικό έφτασε και θα επιτηρεί το ερευνητικό της Τουρκίας», είπε ο Μπουλούτ.

«Πιστεύετε ότι η ελληνική φρεγάτα μπορεί να κινδυνεύσει να έρθει κοντά, όταν θα δει τα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού», διερωτήθηκε μάλλον ειρωνικά ο Μπουλούτ. Το ελληνικό Ναυτικό άφησε τη δουλειά του σε αεροσκάφη που αγοράστηκαν από το Ισραήλ, είπε.

Ο Μπουλούτ, μάλιστα, ισχυρίστηκε πως ήταν αυτός που αντέδρασε περισσότερο στην Τουρκία, όταν η Ελλάδα έπρεπε να αποδεχθεί συμφωνία με το ΔΝΤ λόγω της πίεσης των «ιμπεριαλιστικών δυνάμεων».

Ωστόσο, όπως είπε τελικά η Ελλάδα, μαζί με το Ισραήλ, έγινε εργαλείο των ίδιων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ενάντια στην Τουρκία.

 

Πηγές: sigmalive.com, star.com.tr