Ο ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι το Brexit «βρίσκεται στα χέρια του Θεού», καθώς όπως σημείωσε οι Βρυξέλλες είναι ανοικτές στο ενδεχόμενο να καθυστερήσουν το Brexit αν αυτό σήμαινε πως θα αποφευχθεί ένα σενάριο εξόδου «χωρίς συμφωνία».

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι το Brexit βρίσκεται πλέον στα χέρια... ανώτερων δυνάμεων.

«Όταν πρόκειται για το Brexit, είναι σαν να βρίσκεσαι στην ανοιχτή θάλασσα. Είμαστε στο χέρι του Θεού. Και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πότε ο Θεός θα πάρει το θέμα στα χέρια του », είπε ο Γιούνκερ.

Η Βρετανία αναμένεται να φύγει από την ΕΕ και όλα τα θεσμικά της όργανα στις 29 Μαρτίου, χωρίς συμφωνία. Ωστόσο, για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να ζητήσει παράταση της διαδικασίας του άρθρου 50, πράγμα που θα καθυστερούσε ουσιαστικά το Brexit κατά αρκετούς μήνες.

Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι η Βρετανία δεν έχει ακόμη ζητήσει παράταση του άρθρου 50, αλλά πρόσθεσε ότι η ΕΕ δεν θα αντιταχθεί σε καθυστέρηση του Brexit.