«Στο τσακ» γλίτωσε το σπίτι του Άντονι Χόπκινς από την καταστροφική πυρκαγιά που κατακαίει την Καλιφόρνια και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, οι φλόγες έκαψαν τα δέντρα μπροστά από το σπίτι του ηθοποιού αλλά -περιέργως- το κυρίως οίκημα έμεινε ανέπαφο.

Το ίδιο «ανέγγιχτο» από τη φωτιά βγήκε και το σπίτι αξίας 3,5 εκατ. δολαρίων του Πιρς Μπρόσναν. Ο σταρ του Τζέιμς Μποντ απαθανατίστηκε με μια γκριμάτσα πόνου να αντικρύζει την περιοχή να τυλίγεται στις φλόγες και η γυναίκα του να φοράει μάσκα για να προστατευτεί από τον καπνό και τη στάχτη στην ατμόσφαιρα.

Ο ηθοποιός δήλωσε ότι η πυρκαγιά, που ονομάστηκε Woolsey Fire ήταν η χειρότερη που έχει δει ποτέ στα 35 χρόνια που κατοικεί στο Μαλιμπού.

«Έχω γίνει μάρτυρας πολλών πυρκαγιών. Αλλά καμία δεν ήταν τόσο καταστροφική όσο η τελευταία που έκαιγε τα σπίτια μας επί πέντε μερόνυχτα. Οι ζωές πολλών οικογενειών, φίλων και γειτόνων έγιναν στάχτη. Δεν μπορούν να βγουν έξω καθώς αγωνίζονται για να επιβιώσουν χωρίς νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, φαγητό», δήλωσε ο Μπρόσναν που έγινε ένθερμος υποστηρικτής των προσπαθειών ανακούφισης των πληγέντων.

Πολλοί celebrities έχασαν τα σπίτια τους από τη Woolsey Fire, όπως οι Λίαμ Χέμσγουορθ, η Μάιλι Σάιρους, ο Τζέραρντ Μπάτλερ, ο Νιλ Γιανγκ, η Κιμ Μπάσιντζερ κ.α.