Η συγκλονιστική στιγμή όπου μια 32χρονη γυναίκα κρατώντας αγκαλιά τον 10χρονο γιο της πήδηξε από μια γέφυρα 100 μέτρων, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο, κατεγράφη σε βίντεο από παρευρισκόμενους που προσπαθούσαν τις τελευταίες στιγμές να την πείσουν να αλλάξει γνώμη.

Το περιστατικό συνέβη στη γέφυρα La Variante στην κοινότητα Ibague στην κεντροδυτική κολομβιανή περιοχή του Tolima.

Η γυναίκα, η οποία αναγνωρίστηκε ως 32χρονη Jessy Paola Moreno Cruz, κρατούσε τον γιο της May Ceballos στην άκρη της γέφυρας, ενώ απειλούσε να πηδήξει καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης την παρακαλούσαν να μην την κάνει.

Ωστόσο, αγνόησε τις παραινέσεις τους και πήδηξε από τη γέφυρα, με αποτέλεσμα κι εκείνη και ο γιος της να βρουν τραγικό θάνατο.

Στο βίντεο ακούγεται ένας διασώστης να λέει «Ω Θεέ μου, έπεσε», ενώ ένας άλλος εργαζόμενος στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης καταρρέει από το σοκ.

Ο πυροσβέστης Rafel Rico δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ: «Την ικέτευσαν να μην το κάνει και προσπάθησαν να την πείσουν να σταματήσει αλλά δυστυχώς έλαβε τη θανατηφόρα απόφαση».

Ο Rico πρόσθεσε ότι οι τοπικές αρχές εξακολουθούν να ψάχνουν την περιοχή για τις σωρούς τους.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Jessy Paola Moreno Cruz είχε οικονομικά προβλήματα και είχε πρόσφατα υποστεί έξωση από το σπίτι της.

Ο δήμαρχος του Ibague Guillermo Alfonso Jaramillo δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ: «Το περιστατικό έχει πολλά να κάνει με την τρομερή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στο Ibague και σε όλη την Κολομβία».

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο Moreno Cruz και το παιδί της ήταν άστεγοι και δεν είχε αρκετά χρήματα για να ενοικιάσει κάποιο καινούργιο σπίτι.

Η έρευνα από τις αρχές συνεχίζεται.