Πέντε άτομα τραυματίστηκαν όταν μια πτήση της Delta Air Lines παρουσίασε έντονες αναταράξεις και αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση.

Η πτήση 5763 κατευθύνονταν στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον από την Σάντα Άνα της Καλιφόρνια την Τετάρτη, όταν το πλήρωμα ανέφερε τις «τρομαχτικές αναταραχές» στα 34.000 πόδια, οι οποίες οδήγησαν στην προσγείωση του αεροπλάνου στο Ρίνο της Νεβάδα, γύρω στη 1 μ.μ.

Τρεις από τους τραυματίες επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ένα τοπικό νοσοκομείο και η κατάστασή τους δεν έγινε άμεσα γνωστή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Διεθνούς Αεροδρομίου Reno-Tahoe Brian Kulpin.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter από έναν άνθρωπο μέσα στο αεροσκάφος δείχνει τους τραυματισμένους επιβάτες μετά την προσγείωση. Ένα καρότσι με ποτά φαίνεται να έχει πέσει στο διάδρομο, υγρό τρέχει από την οροφή και τα προσωπικά αντικείμενα είναι διάσπαρτα σε όλη την καμπίνα.

«Τρελές αναταράξεις και τραυματισμοί, αλλά το πλήρωμα της @delta το χειρίστηκε τέλεια, ακόμα και την προσγείωση έκτακτης ανάγκης,» έγραψε ο επιβάτης Joe Justice στο Twitter.

«Κάναμε βουτιά με τη μύτη, δύο φορές», πρόσθεσε.

Οι φωτογραφίες από την καμπίνα δείχνουν μια γυναίκα με μώλωπες στον αγκώνα της να κρατάει μια πετσέτα στο κεφάλι της, αφού τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αναταραχής.

Η πτήση είχε 59 επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Οι μη τραυματισμένοι επιβάτες έλαβαν πίτσα και σόδα καθώς περίμεναν την επόμενη πτήση για τον αρχικό τους προορισμό.