Μια επιχείρηση διάσωσης πολλαπλών φορέων πραγματοποιήθηκε στην πόλη Bensheim της Γερμανίας όταν ένας «χοντρούλης» αρουραίος κόλλησε σε μια τρύπα ενός φρεατίου.

Ο αρουραίος, έχοντας ακόμα κάποια παραπανίσια κιλά από το χειμώνα κόλλησε καθώς προσπάθησε να βγει στον δρόμο μέσα από ένα μικρό κενό στο κάλυμμα του αποχετευτικού δικτύου.

Ενημερώθηκε από επραστικούς η εθελοντική πυροσβεστική υπηρεσία του Auerbach, όπως και η ομάδα διάσωσης Rhein Neckar, και μαζί μια ομάδα που αποτελούταν από οκτώ διασώστες μπόρεσε να σηκώσει το κάλυμμα και να αφήσει τον αρουραίο ελεύθερο.

Ο αρουραίος είχε αρκετό λίπος από το χειμώνα και είχε κολλήσει στους γοφούς του - δεν πήγαινε ούτε προς τα εμπρός, ούτε πίσω», είπε ένας διασώστης στο πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Οι φωτογραφίες του αρουραίου έδειξαν πως το κεφάλι του και ο στρογγυλός κορμός έβγαιναν από την τρύπα, με το κάτω μισό του να καλύπτεται από το κάλυμμα αποχέτευσης. Σε μια εικόνα φαινόταν σχεδόν να καλεί για βοήθεια.

Η πυροσβεστική δήλωσε ότι ο αρουραίος διέφυγε χωρίς τραυματισμό.

«Το ζώο στη συνέχεια απελευθερώθηκε ξανά στην άγρια φύση. Η δουλειά της πυροσβεστικής μονάδας ολοκληρώθηκε μετά από 25 λεπτά», δήλωσε η πυροσβεστική υπηρεσία του Auerbach.

Μετά την επιτυχή διάσωση, δύο νεαρά κορίτσια έδωσαν στην ομάδα διάσωσης ένα δώρο για να τους ευχαριστήσουν - ένα σχέδιο ενός αρουραίου που περιβάλλεται από καρδιές, με τη λέξη "danke!" (ευχαριστώ) γραμμένη πάνω του.