Για «επονείδιστη» υποστήριξη του Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κάνει λόγο ο Ιndependent.

«Τι στο καλό συνέβη στην ελληνική παράδοση αλληλεγγύης στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα; Γιατί η Ελλάδα, μια ευρωπαϊκή χώρα που έζησε κάτω από μια απάνθρωπη και διεφθαρμένη δικτατορία την περίοδο 1967 – 1974 στέλνει μήνυμα στήριξης σε μια αχρεία και υποστηριζόμενη από το στρατό δικτατορία όπως αυτή στη Βενεζουέλα;» γράφει ο Ιndependent.

Αρθρογράφος του κειμένου είναι ο Ντένις ΜακΣέιν, πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών και Λατινοαμερικανικών Υποθέσεων επί Τόνι Μπλερ.

Μάλιστα σημειώνει ότι πρέπει να θαυμάζει κανείς τον Χουάν Γκουαϊδό, τον «γενναίο νέο πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας που κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πάει μια εβδομάδα στη Βενεζουέλα για να διαπιστώσει ο ίδιος την απόγνωση των κατοίκων της χώρας απέναντι στον πρόεδρό τους Νικολάς Μαδούρο».

Στο άρθρο παρατίθενται και δηλώσεις του Χιλιανού αριστερού πολιτικού Πέδρο Φελίπε Ραμίρεζ ο οποίος βασανίστηκε και εξορίστηκε από το καθεστώς του Πινοσέτ, και οποίος αναφέρει ότι ο Μαδούρο δεν έχει σχέση με τον Τσάβες.