Το μυστηριώδες 11ήμερο κλείσιμο από το FBI του ηλιακού αστεροσκοπείου Sunspot Solar Observatory στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ σχετιζόταν με την έρευνα που έκαναν οι Αρχές για έναν καθαριστή, ο οποίος ήταν ύποπτος πως χρησιμοποιούσε το ασύρματο δίκτυο Ίντερνετ του αστεροσκοπείου για να στέλνει και να λαμβάνει υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η εκκένωση του κτηρίου με ελικόπτερα από τις μυστικές υπηρεσίες είχε πυροδοτήσει ακόμα και συνωμοσίες περί εντοπισμού εξωγήινης ζωής. Ωστόσο, από έγγραφα του FBI που δημοσιεύει το Reuters προκύπτει πως η υπόθεση σχετιζόταν με παιδική πορνογραφία.

Οι φήμες περί εύρεσης εξωγήινης ζωής πυροδοτήθηκαν από το γεγονός ότι η εκκένωση των γραφείων έγινε στην πόλη Ρόσγουελ όπου υποτίθεται ότι το 1947 είχαν βρεθεί τα συντρίμμια UFO και τα πτώματα εξωγήινων καθώς και δύο αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση.

Το FBI αποφάσισε να κλείσει και να εκκενώσει το αστεροσκοπείο φοβούμενο μήπως ο ύποπτος αποτελέσει απειλή για το υπόλοιπο προσωπικό. Αν και το αστεροσκοπείο άνοιξε ξανά τη Δευτέρα, προς το παρόν τουλάχιστον ο ύποπτος ούτε έχει συλληφθεί, ούτε του έχει απαγγελθεί επίσημη κατηγορία, καθώς η υπόθεση βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση.