Ο αντι-επιστημονικός συντηρητικός χριστιανός κυβερνήτης του Κεντάκι των ΗΠΑ, Ματ Μπέβιν, δήλωσε χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι εξέθεσε σκόπιμα τα εννέα παιδιά του στην ανεμοβλογιά αντί να τα εμβολιάσει.

Δήλωσε ότι διακινδύνευσε τη ζωή των παιδιών του, και παρακίνησε όσους άκουγαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

«Κάθε ένα από τα παιδιά μου είχε ανεμοβλογιά», δήλωσε ο Μπέβιν στη συνέντευξή του στο WKCT, ένα ραδιοφωνικό σταθμό της Bowling Green. «Κόλλησαν εξεπίτηδες ανεμοβλογιά επειδή βρήκαμε έναν γείτονα που την είχε και πήγα εκεί και βεβαιώθηκα ότι κάθε ένα από τα παιδιά μου ήταν εκτεθειμένο σε αυτό τον ιό και πως κόλλησαν. Ήταν άσχημα για λίγες μέρες, και όλοι έγιναν καλά».

Η Δρ Ruth Carrico, αναπληρωτής καθηγητής μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο της Louisville School of Medicine, δήλωσε ότι η ανεμοβλογιά συχνά θεωρείται λανθασμένα ως σχετικά αβλαβής ασθένεια.

Αλλά μπορεί να είναι θανατηφόρα για τα παιδιά και τους ενήλικες που υποφέρουν από επιπλοκές:

Όλα αυτά έρχονται κατά τη διάρκεια μιας σοβαρής μάχης κατά του εμβολιασμού στο Κεντάκι που έχει σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους.

Σε απάντηση στις δηλώσεις του Μπέβιν, το Δημοκρατικό Κόμμα του Κεντάκι κάλεσε τον κυβερνήτη να αποσαφηνίσει τη θέση του σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του ιού της ηπατίτιδας Α, ο οποίος έχει σκοτώσει 44 άτομα στην πολιτεία.