Η εταιρεία Lord & Taylor της Νέας Υόρκης κλείνει το κατάστημα «ναυαρχίδα» του στην 5η Λεωφόρο μετά από περισσότερα από 100 χρόνια που η επιχείρηση βρίσκεται εκεί.

Η μητρική εταιρεία Hudson's Bay, η οποία είναι επίσης κάτοχος της Saks Fifth Avenue, δήλωσε ότι αναμένει να κλείσει έως και 10 από τα σχεδόν 50 καταστήματα του Lord & Taylor μέχρι το 2019.

Στο κύριο κατάστημα θα μετακομίζει η WeWork, η οποία αγοράζει το χώρο για 850 εκατ. δολάρια.

Η Hudson's Bay ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι οι συνολικές συγκρίσιμες πωλήσεις του καταστήματος μειώθηκαν κατά 0,4% το τελευταίο τρίμηνο.

Όπως πολλά άλλα πολυκαταστήματα, το Lord & Taylor έχει αντιμετωπίσει προβλήματα τα τελευταία χρόνια για διάφορους λόγους. Η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου, η μείωση της κυκλοφορίας στα εμπορικά κέντρα και η αυξημένη ζήτηση προϊόντων με χαμηλή τιμή είναι μερικοί από τους παράγοντες που έχουν προκαλέσει προβλήματα στα πολυκαταστήματα τα τελευταία χρόνια. Αρκετές αλυσίδες πολυκαταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Macy's και JCPenney, έκλεισαν πρόσφατα σε ολόκληρη την Αμερική καθώς αγωνίζονται να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες συνήθειες των αγοραστών.

Παρόλο που το κατάστημα του ναυαρχίδα κλείνει, το Lord & Taylor συνεργάζεται με την Walmart και ξεκινά ένα ειδικό ηλεκτρονικό κατάστημα. Το νέο κατάστημα διαθέτει προϊόντα από περισσότερες από 125 μάρκες που είναι πιο πολυτελή από την τυπική προσφορά της Walmart.

Το πολυκατάστημα θα είναι ανοιχτό στις αργίες, μειώνοντας όμως τις εικονικές διακοσμήσεις των παραθύρων του από έξι σε μόλις δύο.

Ας δούμε τι θα δει κάποιος αν το επισκεφτεί τώρα: