Πέντε υπαλλήλους κρατά ομήρους στο ταχυδρομείο της πόλης της βόρειας Ιταλίας Ρέτζιο Εμίλια, ο Φραντσέσκο Αμάτο, μέλος της μαφίας της Καλαβρίας.

Ο Αμάτο εισέβαλε το πρωί στο ταχυδρομείο, κράτησε όμηρους τους υπαλλήλους αλλά επέτρεψε στους πελάτες να απομακρυνθούν.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και ζητά να μιλήσει με τον Ματέο Σαλβίνι για τη ριζοσπαστικοποίηση ισλαμιστών εξτρεμιστών στις ιταλικές φυλακές.

Πρόκειται για δηλώσεις που είχε κάνει και κατά την διάρκεια της δίκης σε βάρος του (όπως και άλλων μαφιόζων της Καλαβρίας), με την οποία αποδείχθηκε ότι το οργανωμένο έγκλημα της Κάτω Ιταλίας έχει παρεισδύσει, με καθοριστικό τρόπο, στον οικονομικό ιστό των πλούσιων περιφερειών του ιταλικού Βορρά.

Πρόσφατα, είχε καταδικαστεί σε 19 χρόνια κάθειρξης, αλλά οι καραμπινιέροι δεν μπόρεσαν να τον μεταφέρουν στην φυλακή, διότι ο μαφιόζος εγκατέλειψε την περιοχή στην οποία διέμενε.

Το μέλος της καλαβρέζικης μαφίας φέρει μαχαίρι και σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν μέχρι αυτή την στιγμή, δεν επιδεικνύει διάθεση συνεργασίας με τις αστυνομικές δυνάμεις και με τους καραμπινιέρους που βρίσκονται έξω από το ταχυδρομείο.

Αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, οι ειδικές δυνάμεις θα εισέλθουν στα γραφεία του ταχυδρομείου.