Σε μία σύντομη δήλωση προχώρησε η Τερέζα Μέι μετά την πρόταση μομφής που κατατέθηκε από τους βουλευτές του κόμματος της εναντίον της, σημειώνοντας πως αν αντικατασταθεί ο νέος ηγέτης θα πρέπει να καθυστερήσει το Brexit.

Η Μέι δήλωσε επίσης πως θα πολεμήσει την πρόταση μομφής: «με όλες της τις δυνάμεις». Σημείωσε ότι είναι μέλος του κόμματος εδώ και 40 χρόνια και πως έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις, μεταξύ άλλων και ως Πρωθυπουργός. «Αυτό το έκανα επειδή θέλωένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα» είπε. «Και η προτεραιότητά μου τώρα είναι η παράδοση του Brexit», πρόσθεσε.
Ανέφερε επίσης ότι έχει μια παθιασμένη πεποίθηση ότι ένα καλύτερο μέλλον είναι διαθέσιμο. Και πως αυτό είναι τώρα στο χέρι της χώρας.

Στη συνέχεια σημείωσε πως συνάντησε χθες με ηγέτες της ΕΕ.

«Ένας νέος ηγέτης θα έθετε το μέλλον της χώρας μας σε κίνδυνο» είπε στη συνέχεια, επισημαίνοντας ότι ένας νέος ηγέτης δεν θα έχει χρόνο να ξαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις, και έτσι το κοινοβούλιο θα πρέπει να αναλάβει τη διαδικασία. Και πρόσθεσε ότι ένας νέος ηγέτης θα πρέπει να καθυστερήσει ή να ανακαλέσει το άρθρο 50.

Είπε ότι οι μόνοι που θα επωφεληθούν θα είναι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι οι συντηρητικοί είναι ένα σύγχρονο, ρεαλιστικό κόμμα.

Η Τερέζα Μέι ολοκλήρωσε τη δήλωσή της σημειώνοντας ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει τη δουλειά, που της έχει ανατεθεί.