Ως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, θα έχει καταθέσει στη Βουλή της πΓΔΜ τα σχέδια των τροπολογιών του Συντάγματος, ο πρωθυπουργός της γείτονος Ζόραν Ζάεφ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τους 8 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από το VMRO, στην περίφημη πλέον συνεδρίαση της 19ης Οκτώβρη.

Στα σχέδια τροπολογιών του Συντάγματος, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ζάεφ θα συμπεριληφθούν και κάποιες εκ των προτάσεων των οκτώ αυτών βουλευτών της αντιπολίτευσης, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι και άλλοι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE θα στηρίξουν, στα επόμενα στάδια, τη διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος.

Οι οκτώ αυτοί βουλευτές της αντιπολίτευσης προχώρησαν στον σχηματισμό ξεχωριστής κοινοβουλευτικής ομάδας. Οι επτά από αυτούς ανήκαν στο VMRO-DPMNE, το οποίο τους διέγραψε από τις τάξεις του αμέσως μετά την ψηφοφορία της 19ης Οκτωβρίου, ενώ μία ακόμη βουλευτής που ψήφισε υπέρ της πρότασης για την τροποποίηση του Συντάγματος ανήκε σε ένα μικρό κόμμα, το οποίο συνεργάζεται με το VMRO-DPMNE.