Οδηγός λεωφορείου τσακώθηκε με επιβάτη με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και το όχημα να πέσει από γέφυρα 50 μέτρων και να σκοτωθούν 15 άνθρωποι.

Το περιστατικό συνέβη στο Chongqing της νοτιοδυτικής Κίνας όταν ο οδηγός του λεωφορείου είχε έντονη λογομαχία με μία γυναίκα επιβάτη που δεν πρόλαβε να κατέβει στη στάση. Η γυναίκα χτύπησε τον οδηγό στο πρόσωπο με το κινητό της και εκείνος της ανταπέδωσε χτυπώντας της στο χέρι. Στην προσπάθειά του να αποφύγει ένα όχημα, βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα, διέλυσε την πλευρική μπάρα και έπεσε από τη γέφυρα στο ποτάμι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άνθρωποι.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι το δυστύχημα έγινε εξαιτίας του καβγά. Η γυναίκα ταυτοποιήθηκε και πρόκειται για μια 48χρονη που ονομάζεται Λιου.

Κανένας δεν επέζησε από την πτώση ενώ οι σοροί των επιβατών και του οδηγού ανασύρθηκαν από δύτες. Το δυστύχημα έχει προκαλέσει σοκ στην κινεζική κοινή γνώμη με τους περισσότερους να υποστηρίζουν πως ευθύνεται η επιβάτης. Υπάρχουν ωστόσο και εκείνοι που αναφέρουν ότι ο οδηγός δεν έπρεπε να αντιδράσει.