Ο πρώην δικηγόρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κοέν, δήλωσε την Πέμπτη ότι πλήρωσε τον επικεφαλής μιας μικρής εταιρείας τεχνολογιών το 2015 για να «πειράζει» τις ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις «προς την κατεύθυνση και μόνο για το όφελος του Τραμπ».

Ο Κοέν απάντησε σε ένα ρεπορτάζ της Wall Street Journal ότι έδωσε στον Τζον Γκότζερ, τον ιδιοκτήτη της RedFinch Solutions LLC, 12,000 και 13,000 δολάρια για δραστηριότητες που σχετίζονται με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης της «προσπάθειας να χειριστεί δύο online δημοσκοπήσεις προς εύνοια του κ. Τραμπ» και δημιούργησε ένα λογαριασμό στο Twitter με τίτλο «@WomenForCohen» που «παίνευε την εμφάνιση και τον χαρακτήρα του Κοέν και προήγαγε τις εμφανίσεις και τις δηλώσεις του, ενισχύοντας την υποψηφιότητα του Τραμπ».

Ο Γκότζερ είπε στην εφημερίδα ότι δεν πληρώθηκε πλήρως για το έργο του, αν και η WSJ υποστήριξε ότι έλαβε 50.000 δολάρια καθώς κι ένα γάντι του μποξ «που φορούσε βραζιλιάνος μαχητής μικτής πολεμικής τέχνης».

Με ανάρτησή του στο Twitter o Μάικλ Κόεν αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ αυτό της εφημερίδας που υποστηρίζει ότι η εταιρεία έλαβε 50.000 δολάρια για τις υπηρεσίες που προσέφερε. «Όσο για το άρθρο της WSJ σχετικά με τη νόθευση δημοσκοπήσεων, αυτό που έκανα έγινε υπό τις οδηγίες και για αποκλειστικό όφελος του Ντόναλντ Τραμπ. Ειλικρινά μετανιώνω για την τυφλή εμπιστοσύνη μου σε έναν άνθρωπο που δεν την άξιζε», ανέφερε.

Ο Κόεν δήλωσε ένοχος και καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα σε φυλάκιση τριών ετών για παραβίαση χρηματοδότησης προεκλογικής εκστρατείας και για άλλες κατηγορίες. Καμία από αυτές όμως δεν σχετίζεται με τη συνεργασία του με την εν λόγω εταιρεία.

Ο Γκότζερ είπε στην WSJ ότι ο Κοέν του ζήτησε τις αρχές του 2014 να βοηθήσει το αποτέλεσμα του Τραμπ σε μια ηλεκτρονική δημοσκόπηση της CNBC για επιχειρηματικούς ηγέτες και μια δημοσκόπηση του 2015 στο Drudge Report για πιθανούς υποψήφιους προέδρους. Οι προσπάθειες του Γκότζερ για τη δημοσκόπηση του CNBC ήταν ανεπιτυχείς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και ο Τραμπ κατατάχθηκε χαμηλά στη δημοσκόπηση της Drudge Report.

Ο Κοέν αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Εποπτείας του Σώματος τον επόμενο μήνα και είναι διατεθειμένος να συζητήσει θέματα που σχετίζονται με την καταβολή χρηματικών ποσών και πτυχών του Οργανισμού Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων των ρόλων του Προέδρου και των παιδιών του, είπε μια πηγή που είναι εξοικειωμένη με το θέμα.