Σύμφωνα με πληροφορίες της Mirror, ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου MSC Opera, ζήτησε από τους περισσότερους από 2.000 επιβάτες να μην εγκαταλείψουν το πλοίο.

Όσοι επιβάτες βρίσκονταν εκτός τους κρουαζιερόπλοιου ειδοποιήθηκαν να γυρίσουν πίσω εξαιτίας «προβλήματος ασφαλείας».

Αλλά μόλις γύρισαν τους ανέφεραν ότι ένας επιβάτης που είχε συμμετάσχει σε κρουαζιέρα την προηγούμενη εβδομάδα διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό.

Μάλιστα ένα ζευγάρι επιβατών ανέφερε ότι βρισκόταν στην Ακρόπολη την ώρα που κλήθηκε να επιστρέψει πίσω.

Συγκεκριμένα καπετάνιος του πλοίου το οποίο βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, με γράμμα γνωστοποίησε στους επιβάτες ότι ένας Αυστριακός που επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο την περασμένη εβδομάδα και αποβιβάστηκε το πρωί της Παρασκευής (28/2) στη Γένοβα βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό.

Ακόμα ξεκαθάρισε ότι ο συγκεκριμένος επιβάτης δεν βρίσκεται στο πλοίο και ενημέρωσε ότι δέχονται καθοδήγηση από τις υπηρεσίες Υγείας στην Αυστρία και ότι βρίσκονται σε επαφές με τις ελληνικές αρχές για να δουν τι θα συμβεί. Ως προληπτικό μέτρο οι επιβάτες δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το πλοίο μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Το πλοίο απέπλευσε το μεσημέρι της Τετάρτης από τον Πειραιά με επόμενο σταθμό την Κέρκυρα.

Τι αναφέρει η εταιρία

Ο εκπρόσωπος τύπου της MSC Cruises ανέφερε: «Οι υπηρεσίες Υγείας της Αυστρίας μας ενημέρωσαν σήμερα ότι ένας επιβάτης αυστριακής υπηκοότητας, ο οποίος είχε πάει κρουαζιέρα με το MSC Opera στην ανατολική Μεσόγειο από τις 17 έως τις 28 Φεβρουαρίου, βρέθηκε θετικός στον COVID-19, χθες, 3 Μαρτίου. Ο επιβάτης επέστρεψε αμέσως στην Αυστρία μέσω βόρειας Ιταλίας, αφού αποβιβάστηκε στη Γένοβα στις 28 Φεβρουαρίου.

Το MSC Opera έφτασε νωρίτερα σήμερα στον Πειραιά και ενημερώσαμε πάραυτα τις ελληνικές υγειονομικές αρχές σχετικά με τη συγκεκριμένη περίπτωση προκειμένου να μας δώσει οδηγίες. Ακόμα ως προληπτικό μέτρο μέχρι να λάβουμε οδηγίες από τις τοπικές αρχές, ζητήσαμε ως προληπτικό μέτρο από τους επιβάτες να παραμείνουν στο πλοίο.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες στην Ελλάδα έδωσαν άδεια στο MSC Opera περίπου στις 14:00 τοπική ώρα να αποπλεύσει από τον Πειραιά και να συνεχίσει το προγραμματισμένο του ταξίδι του προς την Κέρκυρα. Δεν ζητήθηκαν να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για να συνεχίσει το ταξίδι του το κρουαζιερόπλοιο. Προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει επιβάτες ή μέλη του πληρώματος που να έχουν αναφέρει συμπτώματα γρίπης. Η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος παραμένει η προτεραιότητα μας».