Σύμφωνα με το Reuters σε άρθρο που φέρει τον τίτλο «Στην εποχή του κορονοϊού, η εκκλησία της Ελλάδας λέει ότι η Θεία Κοινωνία μπορεί να συνεχιστεί».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το άρθρο, «η Ορθόδοξη Εκκλησίας της Ελλάδας λέει ότι η Θεία Κοινωνία, η οποία δίδεται με ψωμί το οποίο έχει μουλιάσει σε κρασί από το ίδιο δισκοπότηρο για λύτρωση από τις αμαρτίες θα συνεχιστεί ως έχει παρά την εξάπλωση του κοροναϊού».

«Στη βαθιά θρησκευόμενη Ελλάδα έχει ξεσπάσει διάλογος για το εάν είναι συνετό για την εκκλησία να συνεχίσει την ιεροτελεστία, κατά την οποία οι πιστοί δέχονται τη Θεία Κοινωνία με το ίδιο κουτάλι».

Τη Δευτέρα, το θεσμικό όργανο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η Ιερά Σύνοδος, προσπάθησε να θέσει ένα τέλος στη συγκεκριμένη κουβέντα, καθώς αποφάνθηκε ότι η Θεία Κοινωνία: «Δεν μπορεί να μεταδώσει ασθένειες».

Παρόλο που δεν εξηγείται, τα ανώτερα μέλη της εκκλησίας, αναφέρουν στα media ότι η Θεία Κοινωνία αντιπροσωπεύει το αίμα και το σώμα του Χριστού και δεν μπορεί να μολύνει κάποιον ή κάτι.

«Οποιοσδήποτε λαμβάνει τη Θεία Κοινωνία έρχεται κοντά στο Θεό, ο οποίος έχει τη δύναμη να θεραπεύει», δήλωσε ο μητροπολίτης Σεραφείμ στο ραδιόφωνο του Alpha.

Το Reuters καταλήγει ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα έφτασαν στα 84 τη Δευτέρα, ένα σχετικά χαμηλό νούμερο για την Ευρώπη, τα περισσότερα εκ των οποίων εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, ωστόσο δεν έχουν πειστεί όλοι με την προσέγγιση της εκκλησίας.