Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Jerusalem Post, το Ισραήλ φέρεται να είναι διατεθειμένο να δεχθεί τις ειδικές πτήσεις από την Ελλάδα και τα ορθόδοξα κράτη που διεξάγονται κάθε χρόνια για να μεταφερθεί το Άγιο Φως.

Οι ισραηλινές αρχές, σύμφωνα με όσα δήλωσε πηγή του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή κοινών τελετών που σχετίζονται με το Πάσχα στην Ιερουσαλήμ.

Οι διάφορες εκκλησίες στην Ιερουσαλήμ θα πραγματοποιήσουν τελετές και ειδικές υπηρεσίες προσευχής καθ 'όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, η οποία ξεκινάει για τους Καθολικούς στις 5 Απριλίου του τρέχοντος έτους, και για τις ελληνορθόδοξες, αρμενικές, κοπτικές, συριακές κοπτικές και αιθιοπικές εκκλησίες στις 12 Απριλίου.

Με ελάχιστο κόσμο η τελετή στον Πανάγιο Τάφο

Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, αναφέρει ότι η τελετή θα γίνει κανονικά στον Πανάγιο Τάφο παρουσία 10 το πολύ 15 εκπροσώπων των χριστιανικών εκκλησιών και στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο του Τελ Α βιβ, όπου θα δοθεί στις αντιπροσωπείες των χριστιανών, που όμως δεν πρόκειται να επιβιβαστούν στο έδαφος του Ισραήλ καθώς διατηρείται η καραντίνα.

«Ο ακριβής τρόπος του εγχειρήματος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί δήλωσε η πηγή του υπουργείου Εξωτερικών, επειδή το υπουργείο Υγείας μπορεί να θέσει περισσότερους περιορισμούς λόγω του κορονοϊού, αλλά έχουν ήδη οργανωθεί πτήσεις για να φέρουν το φως στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά η Jerusalem Post.