Ότι ζήτησε από την Τερέζα Μέι «να μην ξαναφέρει στο κοινοβούλιο την επιλογή αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς συμφωνία» δήλωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά την πολυαναμενόμενη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε ότι «ήταν απαράδεκτο» η Τερέζα Μέι να επιμείνει στο άτακτο Brexit μετά την ψηφοφορία της Τρίτης.

Ο Κόρμπιν τόνισε ότι ήταν μια «σοβαρή» συνάντηση και ότι η πρωθυπουργός «άκουσε με προσοχή».

«Της ανέλυσα την πρόταση των Εργατικών για συνολική τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, ώστε να προστατευτούν οι δουλειές και το εμπόριο και είμαι σίγουρος ότι η Μέι κατάλαβε τι λέμε» είπε ο Τζέρεμι Κόρμπιν. «Τα τελευταία λόγια που της είπα ήταν “μην φέρεις πάλι στο κοινοβούλιο την επιλογή ενός άτακτου brexit» γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό, δεν έχει λογική και δεν είναι τρόπος να προχωρήσουμε παρακάτω».

Ερωτηθείς για το αν οι Εργατικοί θα θέσουν στο τραπέζι την παράταση του Άρθρου 50, για να καθυστερήσει την ημερομηνία του Brexit ο Κόρμπιν είπε: «ρωτήστε με πάλι στις 13 Φεβρουαρίου», όταν οι Βρετανοί βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν εκ νέου τη Συμφωνία αποχώρησης.