Ιδιαιτέρως κρίσιμα χαρακτηρίζονται τα επόμενα 24ωρα στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο αναβολής του Brexit.

Ο Υπουργός του Brexit της Μεγάλης Βρετανίας Στίβεν Μπάρκλεϊ μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τρίτη το μεσημέρι δεν αρνήθηκε ότι διεξάγονται διερευνητικές συνομιλίες για την καθυστέρηση της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης στο Westminster.

Ο κ. Μπέρκλεϊ επεσήμανε πως υπάρχουν πολλά «πρακτικά» προβλήματα για μια παράταση και επέμεινε ότι η πολιτική της Τερέζα Μέι είναι να πραγματοποιήσει το Brexit στο υποσχεθέν χρονοδιάγραμμα.

Ωστόσο, αρνήθηκε μόνο ότι είχε προσωπικά μιλήσει για παράταση - όχι ότι οι βρετανοί κυβερνητικοί εκπρόσωποι στις Βρυξέλλες δεν κοιτούν αν υπάρχει η δυνατότητα. Ο ισχυρισμός ότι μια καθυστέρηση στο Brexit διερευνάται όταν η Υπουργός Εργασίας, Μάργκο Τζέιμς προειδοποίησε ότι αυτό θα είναι απαραίτητο αν - όπως αναμένεται - η συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού δεν περάσει από το κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα.