Σε τρόπους με τους οποίους δρούσε η Κου Κλουξ Κλαν στην Αμερική κατά των μαύρων, παραπέμπει η επίθεση εις βάρος Αφρικανού στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, ο Αφρικανός, μόνιμος κάτοικος του νησιού, μετέβη στο αεροδρόμιο για να αποχαιρετήσει γνωστούς του και στη συνέχεια, επέστρεψε με ταξί στο σπίτι όπου διαμένει και το οποίο βρίσκεται κοντά στον αστυνομικό σταθμό της πόλης.

Ήταν γύρω στις 4.00 το πρωί και αφού πλήρωσε τον ταξιτζή που τον μετέφερε, κατευθύνθηκε με τα πόδια μέχρι την είσοδο του σπιτιού του.

Λίγο προτού πλησιάσει σε αυτήν, σταμάτησε δίπλα του ιδιωτικό αυτοκίνητο και από αυτό κατέβηκαν πέντε άτομα, τα οποία φορούσαν άσπρες κουκούλες.

Προτού προλάβει να αντιδράσει, τον άρπαξαν, τον ακινητοποίησαν και άρχισαν να τον χτυπούν σε διάφορα μέρη του σώματός του.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου», του άνοιξαν το στόμα και με τη χρήση πένσας του έβγαλαν τέσσερα δόντια.

Η όλη δράση τους έγινε αστραπιαία. Η Αστυνομία δεν δέχτηκε καμία κλήση από τους περίοικους, ενώ το περιστατικό δεν καταγγέλθηκε στη συνέχειαούτε και από το θύμα των κουκουλοφόρων στην Αστυνομία.

Ο ίδιος - με βάση το Φιλελεύθερο - αποδίδει την επιλογή του να κρατήσει το στόμα του κλειστό για το περιστατικό στον ρατσιστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο ίδιος στο παρελθόν από μέλη της Αστυνομίας και στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν καταγγελίες του.