Μετέωροι έμειναν οι επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας Cobalt Air στην Κύπρο, η οποία από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έβαλε «λουκέτο».

Σύμφωνα με το sigmalive.com η αεροπορική εταιρεία δεν κατέληξε σε συμφωνία με Ευρωπαίο επενδυτή και ανέστειλε τις εργασίες της.

Οι επιβάτες που θα ταξίδευαν με αεροσκάφη της αεροπορικής εταιρείας Cobalt Air, όταν ενημερώθηκαν ότι η εταιρεία έκλεισε και δεν θα πραγματοποιούνταν οι πτήσεις τους, εξέφρασαν έντονη διαμαρτυρία.

Μάλιστα, οι επιβάτες δύο πτήσεων που θα αναχωρούσαν στις 23.15 για Τελ Αβίβ και 23.30 για Βηρυτό είχαν ήδη δώσει τις αποσκευές τους και μεταφέρθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων όταν ενημερώθηκαν για το κλείσιμο της εταιρείας.

Οι αποσκευές των επιβατών αποβιβάστηκαν από τα αεροσκάφη και κλήθηκαν να τις παραλάβουν όπως και να κάνουν από μόνοι τους διευθετήσεις για ξενοδοχεία και αναχωρήσεις με άλλες αερογραμμές.

Αρκετοί επιβάτες, με μικρά παιδιά και βρέφη, δήλωσαν ότι απλά τους ενημέρωσαν ότι η πτήση τους ακυρώθηκε επειδή έκλεισε η εταιρεία και ότι θα έπρεπε να βρουν μόνοι τους ξενοδοχείο για να μείνουν μέχρι να δουν τι θα γίνει με τις πτήσεις τους.

Σημειώνεται ότι οι πιλότοι και τα πληρώματα των πτήσεων για Τελ Αβίβ και Βηρυτό ήταν συγκεντρωμένοι στο αεροδρόμιο χωρίς να πιστεύουν, όπως ανέφεραν, «αυτό που έγινε με το κλείσιμο της εταιρείας. Ζήσαμε το κλείσιμο της Eurocypria και τώρα για δεύτερη φορά, είμαστε πάλι άνεργοι» ανέφεραν μερικοί.

Τα αεροσκάφη της εταιρείας ήταν σταθμευμένα σε χώρο που βρίσκεται πίσω από τα τουριστικά λεωφορεία ενώ η τελευταία πτήση της Cobalt έφτασε στη Λάρνακα λίγο πριν τα μεσάνυxτα από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

Αποζημιώσεις θα λάβουν όσοι έχουν κλείσει εισιτήρια με την αεροπορική εταιρεία Cobalt, σύμφωνα με τον ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Αλέκος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι το Υπουργείο Μεταφορών,  παρακολουθούσε στενά τις εξελίξεις γύρω από την εταιρεία. 

Είχε κληθεί μάλιστα τον Σεπτέμβριο από την Κίνα ένας από τους Διευθυντές της Cobaltair, ο οποίος εκ μέρους των χρηματοδοτών, έδωσε διαβεβαιώσεις στην Αρχή Αδειών ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα και ότι η εταιρεία μπορούσε να συνεχίσει τη λειτουργία της, αφού οι μέτοχοι θα την ενίσχυαν με νέα κεφάλαια.