Με τίτλο «η μεγάλη μεταμόρφωση του Αλέξη Τσίπρα» η γαλλική Le Figaro αναφέρεται στον Έλληνα πρωθυπουργό και στην πολιτική που εφαρμόζει με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η μεγάλη γαλλική εφημερίδα σημειώνει μεταξύ άλλων «Τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή του, ο πρώην αριστερός έγινε ένας επιδέξιος πολιτικός που κατάφερε να τραβήξει τη χώρα του από την ύφεση, εγκαταλείποντας τις αρχές του από τη στιγμή που δεν τον εξυπηρετούν πλέον.

Ο Αλέξης Τσίπρας 'φορούσε' ένα πλατύ χαμόγελο την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 στο ελληνικό κοινοβούλιο. Οι Έλληνες βουλευτές αποφάσισαν με τη μικρή πλειοψηφία των 153 ψήφων, σε μια ονομαστική ψηφοφορία, να στηρίξουν το δικαίωμα της Βόρειας Μακεδονίας να ονομάζεται έτσι κι όχι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας σε ένα ακανθώδες ζήτημα που εμπόδισε την ένταξη της χώρας των Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μπλοκαρισμένη από το ελληνικό βέτο. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας χειροκροτήθηκε για αρκετή ώρα μετά την ψηφοφορία. Ο ίδιος είπε: «είναι μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα, η οποία θέτει τέλος σε μια κατάσταση που επιβάρυνε την εξωτερική μας πολιτική».

Μαζί με μια διπλωματική και πολιτική νίκη, ο Τσίπρας, απολαμβάνει την προσωπική επιτυχία, παρότι κινδυνεύει να χάσει τις επόμενες εκλογές» αναφέρει, χαρακτηριστικά, η lefigaro.fr