Τέσσερις ώρες και 44 λεπτά κοιμούνται οι νέοι γονείς κατά μέσο όρο, κατά το πρώτο έτος της ζωής του μωρού τους.

Αναλυτικότερα, κατά τους πρώτους 12 μήνες της ζωής ενός παιδιού, οι γονείς κοιμούνται 59% λιγότερο από το συνιστώμενο οκτάωρο.

Ένας τυπικός γονιός περνάει, σύμφωνα με νέα έρευνα που αναδημοσιεύει ο Independent, 54 λεπτά την ημέρα προσπαθώντας να βάλει το μωρό του για ύπνο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η στέρηση του ύπνου ανεβάζει τη συναισθηματική ένταση στο σπίτι μεταξύ των γονέων καθώς ένα νεογέννητο συνηθίζει να ξυπνά κατά μέσο όρο τρεις φορές σε μία νύχτα.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι το 23% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο χαμένος ύπνος, το πρώτο έτος του παιδιού, τους οδήγησε να συμπεριφέρονται «ελαφρώς ασυνήθιστα».

Όντας σε κατάσταση στέρησης ύπνου, το 11% των γονέων είχε ψευδαισθήσεις και το 44% ξεκίνησαν να σχηματίζουν μία πρόταση και μέχρι να την ολοκληρώσουν ξέχασαν για τι μιλούσαν! 8% έχουν ξεχάσει ακόμη και το όνομα του μωρού τους.

Σε αυτούς τους πρώτους μήνες, το ένα τρίτο των νέων γονιών πιστεύει ότι το ζεστό γάλα είναι το καλύτερο φάρμακο για να ηρεμήσει ένα ανήσυχο μωρό και το 32% διαπίστωσε ότι το μικρό τους κοιμόταν καλύτερα όταν το κουνούσαν στην αγκαλιά τους.