«Σάστισαν» οι θαμώνες που έπιναν αμέριμνοι το ποτό τους σε ένα μπαρ στις Βρυξέλλες όταν είδαν τέσσερις πολιτικούς ηγέτες να κάθονται στο διπλανό τραπέζι!

Το γνωστό συνδυασμό « bieres et frites», μπύρα και τηγανητές πατάτες, απόλαυσαν οι Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Βέλγος πρωθυπουργό ςΣαρλ Μισέλ και τον Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός Ξαβιέ Μπετέλ.

Η έξοδος των τεσσάρων έγινε χθες Τετάρτη μετά τη βραδινή σύνοδο κορυφής για το Brexit με την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος έσφιξαν τα χέρια τουριστών και ντόπιων και κουβέντιασαν μαζί τους στη γραφική Γκραντ Πλας.

«Ήταν πολύ ωραία», είπε σήμερα ο Μπετέλ κατά την άφιξή του για τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής, προσθέτοντας πως «είμαστε και άνθρωποι» και πως τους δόθηκε μια ευκαιρία να συζητήσουν με μπύρα και τηγανητές πατάτες.

Συνεργάτης του Μακρόν είπε πως ο γάλλος πρόεδρος και η Μέρκελ περπάτησαν μαζί μέχρι το ξενοδοχείο τους από τη Σύνοδο Κορυφής και, όταν έφθασαν, ο Μακρόν έλαβε ένα SMS από τον Μπετέλ που τον προσκαλούσε για ένα ποτό στην άλλη γωνία: «Ήταν έμπνευση της στιγμής», είπε ο συνεργάτης. «Πολύ χαλαρά».

Νωρίτερα χθες οι ηγέτες της ΕΕ είχαν ακούσει την Μέι να τους διαβεβαιώνει πως έχει στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για να διευκολυνθεί η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ τον Μάρτιο. Αφού η Μέι έφυγε, οι υπόλοιποι 27 συζήτησαν τα προβλήματά της να συγκεντρώσει υποστήριξη μέσα στο ίδιο το κόμμα της για οποιαδήποτε συμφωνία.

Κροάτης δημοσιογράφος, που «συνέλαβε» στην κάμερα τους τέσσερις ηγέτες να πίνουν μπύρα, έγραψε στο Twitter πως μίλησε με μια ομάδα επισκεπτών που κουβέντιασαν με τη Μέρκελ και τη ρώτησαν για το Brexit.

«Παρακαλώ, είναι μια υπέροχη βραδιά», απάντησε εκείνη. «Ας μην την χαλάσουμε»