Σύντομη ήταν αυτή τη φορά η αναστολή των πτήσεων στο Gatwick μετά από αναφορές για drone που πετούσε πάνω από τον διάδρομο αποπροσγειώσεων το απόγευμα της Παρασκευής.

«Οι πτήσεις συνεχίζονται στο Gatwick έπειτα από πληροφορίες για ένα drone» επεσήμανε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

«Καθώς πραγματοποιούσαμε ελέγχους, οι απογειώσεις και προσγειώσεις ανεστάλησαν. Επρόκειτο για ένα προληπτικό μέτρο, καθώς η ασφάλεια παραμένει βασική προτεραιότητά μας. Τα στρατιωτικά μέτρα, που έχουμε εφαρμόσει στο αεροδρόμιο, μας παρείχαν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις, ότι είναι ασφαλές να ανοίξουμε και πάλι τους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης».

Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, παρέμεινε κλειστό από το βράδυ της Τετάρτης, όταν δύο drones εντοπίστηκαν να πετούν στην περιοχή. Οι πτήσεις διεκόπησαν για έξι ώρες, από τις 9 το βράδυ, το αεροδρόμιο ανοιξε ξανά για περίπου 45 λεπτά, αλλά αναγκάστηκε να διακόψει ξανά στις 3:45 μετά τα μεσάνυχτα, (τοπική ώρα). Λίγο πριν από τις 10 το πρωί της Πέμπτης, το αεροδρόμιο του Gatwick πόσταρε στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter πως οι πτήσεις παραμένουν καθηλωμένες, ενημερώνοντας τους επιβάτες να μην ξεκινούν για τον αερολιμένα, προτού ενημερωθούν αναφορικά με την πτήση τους από τις αεροπορικές εταιρείες. Το τελευταίο drone εθεάθη γύρω στις 14:15 το μεσημέρι (τοπική ώρα) και το αεροδρόμιο επαναλειτούργησε με πολλά προβλήματα και τεράστιες καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις το πρωί της Παρασκευής.