Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν επισκέφτηκε το αμερικανικό πολεμικό νεκροταφείο στο Μπελό στη Γαλλία το Σαββατοκύριακο, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, έβρεχε δυνατά. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος δέχθηκε πολλές επικρίσεις.

Η ακύρωση της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου προκάλεσε αποδοκιμασίες από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και αξιωματούχων στη Βρετανία και τις ΗΠΑ που υποστήριξαν ότι ο Τραμπ προσέβαλε τους Αμερικανούς στρατιώτες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ όμως δέχθηκε «επίθεση» και από τον επίσημο λογαριασμό του γαλλικού στρατού στο Twitter.

Χρησιμοποιώντας το χάσταγκ #MondayMotivation, δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό μια φωτογραφία εκπαίδευσης στρατιωτών, με τη λεζάντα: «Υπάρχει βροχή, αλλά δεν είναι σοβαρή. Έχουμε κίνητρο».

Η ... μπηχτή από το γαλλικό στρατό ήρθε όταν οι χρήστες των κοινωνικών μέσων αναφέρθηκαν στην εμφάνιση στη βροχή από τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό, που θεωρήθηκε από πολλούς ως επίπληξη για τη μη συμμετοχή του Τραμπ στην εκδήλωση μνήμης για τους νεκρούς στρατιώτες.

Ο Τριντό κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε: «Καθώς καθόμαστε εδώ στη βροχή, σκεφτόμαστε πόσο άβολα πρέπει να είμαστε αυτά τα λεπτά, καθώς τα κουστούμια μας βρέχονται και τα μαλλιά μας βρέχονται ... είναι ακόμα πιο σωστό για εμάς να θυμηθούμε πως εκείνη την ημέρα στη Διέππη η βροχή δεν ήταν βροχή, ήταν σφαίρες».

Ο Αμερικανός πρόεδρος βομβαρδίστηκε στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και με εικόνες του προκάτοχού του Μπαράκ Ομπάμα που απέδωσε φόρο τιμής στους βετεράνους πολλές φορές κάτω από τη βροχή.