Οι πολίτες της Ζιμπάμπουε προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στη φτώχεια, κάτω από άθλιες συνθήκες. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τον ηγέτη της χώρας, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο οποίος ζει μέσα στην πολυτέλεια.

Φωτογραφίες από την «μπλε στέγη», όπως λέγεται η πολυτελής βίλα που ο 93χρονος τύραννος και η σύζυγος μένουν δείχνουν πως η πολυτέλεια δεν είναι άγνωστη λέξη στην Ζιμπάμπουε. Απλά ανήκει αποκλειστικά και μόνο σε εκείνους.

Η βίλα διαθέτει 25 κρεβατοκάμαρες και η αξία της φτάνει τα 10 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με την The Zimbabwean η βίλα κατασκευάστηκε από μια σερβική κατασκευαστική εταιρεία Energoproject σε κινεζικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Το παλάτι με το παρατσούκλι, "Blue Roof" έχει δύο λίμνες στα 44 στρέμματα των εξωτερικών του χώρων και είναι προστατευμένο από ένα σύστημα συναγερμού πολλών εκατομμυρίων λιρών.

Οι δρόμοι προσέγγισης στο αρχοντικό, οι οποίοι καταλήγουν σε μια οροφή κινέζικου στυλ που είναι επενδυμένη με μπλε πλακάκια από τη Σαγκάη, είναι εκτός των ορίων για το κοινό.

Κάποιες εικόνες είχαν διαρρεύσει online και στο παρελθόν, όμως δημοσιεύτηκαν ξανά ως απόδειξη από τους πολίτες της χώρας που υποστηρίζουν ότι ο Μουγκάμπε και η σύζυγός του ζουν μια ζωή μέσα στην πολυτέλεια αφήνοντας εκατομμύρια να υποφέρουν.

Οι φωτογραφίες εμφανίστηκαν, την στιγμή που ο Μουγκάμπε προσπαθεί απελπισμένα να διατηρηθεί στην εξουσία, αφού απομακρύνθηκε από την θέση του αρχηγού του κόμματος της κυβέρνησης Zanu-PF, έχοντας οδηγήσει τη Ζιμπάμπουε σε οικονομική κατάρρευση.

Μάλιστα το κόμμα του τον αντικατέστησε με τον πρώην αντιπρόεδρο Emmerson Mnangagwa - τον οποίο ο ίδιος ο Μουγκάμπε είχε απομακρύνει πριν από δύο εβδομάδες.

Αυτή η απόφαση ήταν που προκάλεσε φόβους στους αρχηγούς του στρατού ότι ο Μουγκάμπε θα προσπαθούσε να ανοίξει το δρόμο ώστε η νεότερη σύζυγός του Γκρέις να καταλάβει την εξουσία μετά από το θάνατό του.