Νέες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ για να «καθαρίσει» το όνομα του Facebook μετά τα πρόσφατα σκάνδαλα που αντιμετώπισε τους τελευταίους μήνες.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο Ζούκερμπεργκ θα προσφέρει μπόνους στους υπαλλήλους του που θα βοηθήσουν την εταιρεία να εκπληρώσει τους στόχους της για το «κοινό συμφέρον».

Το Facebook επιβεβαίωσε την παροχή οικονομικών κινήτρων με δήλωση στο Business Insider αλλά ακόμα δεν έχει γίνει σαφές πώς η εταιρεία θα αποτιμά το μέγεθος της «κοινωνικής προσφοράς» των εργαζομένων του.

Τα μπόνους των υπαλλήλων του Facebook υπολογίζονται επί του παρόντος βάσει  της επίτευξης των ατομικών στόχων, της ατομικής επίδοσης και της επίδοσης της εταιρείας. 

Ο Ζούκερμπεργκ σε δήλωσή του για την αποσαφήνιση του τι ορίζει σαν «κοινό συμφέρον» είπε: Επίλυση των προβλημάτων του Facebook, όπως η παρέμβαση στις εκλογές, προσφορά προϊόντων που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων, υποστήριξη μικρών επιχειρήσεων και περισσότερη διαφάνεια.

«Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο τρέχουμε το Facebook. Αυτή η συγκεκριμένη αλλαγή έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι προτρέπουμε τους ανθρώπους να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο στα βασικά κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το διαδίκτυο και η εταιρεία μας», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook στο Business Insider.