Υπέρ της... παραμονής της Βρετανίας της ΕΕ και κατά του Brexit τάσσονται τώρα οι Βρετανοί! 

Όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση, αυτή τη στιγμή η υποστήριξη των Βρετανών στην παραμονή στην ΕΕ έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από το δημοψήφισμα του 2016.

Η έρευνα του YouGov για το τι θα ψήφιζαν αν γινόταν τώρα ένα δημοψήφισμα διαπίστωσε ότι, πέρα από εκείνους που δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν ή δεν θα ψηφίσουν, το 56% δήλωσε ότι θα επιλέξουν να παραμείνουν στο μπλοκ αν υπάρξει νέο δημοψήφισμα, ενώ το 44% θα επιλέξει να φύγει – μια διαφορά της τάξεως του 12%.

Όταν συμπεριλαμβάνονται οι απαντήσεις εκείνων που δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν ή δεν θα ψηφίσουν, τότε τα ποσοστά μειώνονται και φτάνουν στο 48% για την παραμονή στην ΕΕ και στο 38% για το Brexit.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μια μέρα μετά την απόρριψη της συμφωνίας της Τερέζα Μέι για το Brexit από τους βουλευτές την Τρίτη, και ανατέθηκε από την εκστρατεία της ομάδας «Η τελική ψήφος στο λαό», η οποία υποστηρίζει ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Μια προηγούμενη δημοσκόπηση που διεξήχθη στα τέλη του περασμένου έτους διαπίστωσε ότι οι ψηφοφόροι του Ηνωμένου Βασιλείου που θα επέλεγαν να παραμείνουν στην ΕΕ έφταναν το 54% εάν διεξάγονταν δεύτερο δημοψήφισμα.

Η δημοσκόπηση του YouGov διαπίστωσε επίσης ότι 47% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν τη διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας, ενώ το 36 τοις εκατό είναι ενάντια σε αυτό και το 16 τοις εκατό δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν. Η στήριξη για ένα δεύτερο δημοψήφισμα είναι ιδιαίτερα υψηλή μεταξύ των υποστηρικτών των Εργατικών στο 69%, καθώς και μεταξύ των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στο 83%.