Στην τεράστια επιρροή της Μπριζίτ Μακρόν στον Γάλλο πρόεδρο που φτάνει στην επιλογή των μελών του υπουργικού συμβουλίου, αναφέρεται ένα νέο βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει με τον τίτλο: Η Κυρία Πρόεδρος.

Οι συγγραφείς του βιβλίου, δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας Le Parisien, η Αβά Νταμσιντί και η Ναταλί Σικ αποκαλούν την Μπριζίτ «Νέα Μαρία Αντουανέτα» και αναφέρουν ότι υπάρχουν υπουργοί και σύμβουλοι του Μακρόν που εύχονται να πεθάνει εξαιτίας της μεγάλης επιρροής της στον Γάλλο πρόεδρο.

Σύμφωνα με το βιβλίο, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, ενεπλάκη στην επιλογή του νέου υπουργού Παιδείας, Μισέλ Μπλανκέ και «έπεισε» τον Εμανουέλ Μακρόν να μην βάλει σε αυτή τη θέση τον Νικολά Ουλό μετά την παραίτησή του από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η επιρροή της Μπριζίτ Μακρόν στον Πρόεδρο είναι τέτοια που ενοχλεί αρκετούς από τους στενούς συνεργάτες του, που σύμφωνα με το βιβλίο, «ονειρεύονται να πεθάνει». Και όχι γιατί θέλουν το κακό του προέδρου. Το αντίθετο. Το ζευγάρι, λένε, είναι ακόμα τόσο ερωτευμένο που αν πεθάνει η Μπριζίτ εκείνος θα πέσει σε μαρασμό και αυτό θα του δώσει δημοσκοπικούς πόντους.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολομπ, αναφέρθηκε στην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, σαν «το δεξί χέρι» του Εμανουέλ Μακρόν επειδή έχει τρομερή αντίληψη του ρεύματός του στην κοινή γνώμη.

Θεωρήθηκε ωστόσο λάθος κίνηση της Μπριζίτ ότι άνοιξε της πόρτες του Ελιζέ στην εφημερίδα Le Monde, δείχνοντας την ανακαίνιση που κόστισε περίπου 600.000 ευρώ μόλις τρεις ημέρες πριν το ξέσπασμα των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων».