Νέα συγκέντρωση προγραμματίζουν για το πρωί της Πέμπτης τα κόμματα της αλβανικής αντιπολίτευσης, που ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα και τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. 

Στο μεταξύ οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, το μεγαλύτερου της αντιπολίτευσης, υπόγραψαν σήμερα τις αιτήσεις παράδοσης των βουλευτικών τους εδρών, παραβλέποντας έτσι και τις εκκλήσεις της Δύσης για επανεξέταση της απόφασης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε τη λήψη δρακόντειων μέτρων ασφαλείας σε υπεράσπιση της Βουλής και ότι θα απαντήσει στη βία με βία. Κάλεσε μάλιστα τους δημοσιογράφους να έχουν μαζί τους αντιασφυξιογόνες μάσκες για να προστατευτούν από τα δακρυγόνα.

Ο πρωθυπουργός Ράμα, πάντως, δηλώνει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί ξεκαθαρίζοντας πως, διαθέτει μια καθαρή εκλογική νίκη που του εξασφαλίζει τετραετή θητεία η οποία λήγει το 2021.

Κατηγορεί επίσης την αντιπολίτευση ότι θέλει την εξουσία στο τραπέζι, φοβάται την ήττα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Ιουνίου,  θέλει να εμποδίσει την μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη διότι φοβάται την νέα Δικαιοσύνη και θέλει να εμποδίσει την πορεία της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.